do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

marți, 6 august 2013

Tartă cu cireșe

Ingrediente

75g făină amestecată cu ¼ linguriță praf de copt, plus extra pentru tapetat
375g aluat dulce de tartă (vezi rețeta pe goodfood.ro)
140g de unt moale
140g de zahăr
2 ouă mari
75g de migdale măcinate
175g mix de fructe uscate
50g de cireșe confiate, tăiate în jumătate
coaja rasă și zeama de la 1 portocală
1 linguriță de condimente pentru ștrudel cu mere
1 linguriță de scorțișoară măcinată
6 linguri gem de cireșe
350g de marțipan, ½ tăiat în cubulețe, ½ transformat în 11 bile mici
50g de zahăr pudră, pentru decor
25g fulgi de migdale prăjiți

Mod de preparare

  • 1. Pe o suprafață de lucru presărată cu făină, întinde aluatul până capătă grosimea unei monede. Ridică-l pe sucitor și așază-l pe fundul unei tăvi dreptunghiulare (20x30cm) de tartă, lăsând marginile să atârne peste tavă. Dă-l la rece minimum 30 de minute.
  • 2. Încinge cuptorul la 200°C. Tapetează aluatul cu hârtie de copt, apoi umple tava cu boabe de fasole. Coace „în orb" 15 minute, înlătură bilele și hârtia de copt, apoi dă tava din nou la cuptor, timp de 10 minute, până când aluatul începe să devină auriu și capătă consistență de biscuit. Lasă-l să se răcească.
  • 3. Micșorează intensitatea cuptorului la 170°C. Într-un bol, omogenizează untul și zahărul. Adaugă ouăle pe rând, amestecând bine cu telul între timp. Încorporează făina, migdalele, fructele uscate, cireșele, jumătate din coaja rasă de portocală și condimentele. Întinde gemul pe blatul de tartă, apoi presară deasupra cubulețele de marțipan. Toarnă peste ele compoziția preparată anterior, uniformizând-o cu ajutorul unei spatule. Dă tarta la cuptor 35 de minute, până crește și devine aurie. Las-o să se răcească în tavă.
  • 4. Dacă vrei să rumenești vârfurile bilelor de marțipan, pornește grillul cuptorului. Pune bilele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și așaz-o sub grill 1-2 minute până devin aurii – fii cu ochii pe ele, se pot arde ușor. Lasă-le să se răcească. Pentru a prepara glazura, amestecă zahărul pudră cu suficientă zeamă de portocală pentru a obține o glazură groasă și cremoasă. Stropește tarta cu ea, aranjează bilele de marțipan prăjit, presară fulgii de migdale și restul de coajă rasă de portocală. Taie în pătrate pentru a servi. Se poate păstră până la 5 zile într-un vas de plastic închis etanș.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu