do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

joi, 8 august 2013

Plăcintă englezească cu cartofi

 
 

Ingrediente

1,5kg de cartofi, tăiați în cuburi cu latura de 1cm
4 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit
6 cepe verzi, tocate fin
2 crenguțe de cimbru cu frunzele rupte și 1 crenguță întreagă
25g de unt, moale, plus extra pentru uns
12 felii de bacon
3 roșii mari, tăiate pe jumătate
piper negru, proaspăt măcinat
6 ouă medii
pâine prăjită cu unt, pentru servit
sos de tomate, ceai sau suc de portocale pentru servit, opțional

Mod de preparare

  • 1. Adu o cratiță cu apă și sare la punctul de fierbere. Adaugă cartofii și fierbe-i până când sunt aproape moi, cam 20 de minute. Scurge-i foarte bine și lasă-i deoparte câteva minute. Pune-i înapoi în cratiță și amestecă-i cu 2 linguri de ulei, cepele verzi, frunzele de cimbru și asezonează din belșug.
  • 2. Unge cu unt moale cea mai mare tavă de copt pe care o ai și presează cartofii pe fundul ei. Pune deasupra hârtie de copt, ca să poți presa mai bine. Acoperă tava și ține-o la rece până înainte de micul dejun.
  • 3. Încinge cuptorul la 220°C/gaz 7. Stropește cartofii cu restul de unt și de ulei și dă-i la cuptor 30 de minute, până când se rumenesc.
  • 4. Adaugă baconul în câteva grămezi și mai lasă totul 15 minute la cuptor. Pune deasupra jumătățile de roșii și crenguța de cimbru rămasă, presară mult piper și sparge ouăle printre crăpăturile stratului de cartofi. Mai lasă la copt 5-8 minute, în funcție de cum preferi ouăle.
  • 5. Pentru servire, taie plăcinta în 6 bucăți care să cuprindă ou, bacon, roșie și așază alături pâine prăjită. Servește cu sos de tomate, ceai sau suc de portocale, dacă dorești.
  • 6. V.N. per porție: 448 kilocalorii, 18g proteine, 23g grăsimi, 7g grăsimi saturate, 42g carbohidrați, 4g fibre, 3g zahăr, 1,8g sare
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu