do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

miercuri, 7 august 2013

Risotto cremos din orz cu dovleac

 

Ingrediente

1 lingură de unt
1 ceapă, tocată fin
1 dovleac plăcintar mic (600-700g), curățat de coajă și tăiat în cuburi mici
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 pahar mic de vin alb
400g de orz cu bob lung
1,2 l supă fierbinte de legume
1 lingură de mascarpone
50g de parmezan, ras
1 mână mare de pătrunjel, tocat

Mod de preparare

  • 1. Topește untul într-o cratiță largă și puțin adâncă. Pune ceapa și dovleacul și gătește-le la foc mic, amestecând din când în când, până când ceapa se înmoaie, iar dovleacul începe să devină fraged – aproximativ 10 minute. Adaugă usturoiul și lasă totul pe foc încă un minut. Toarnă vinul alb și fierbe totul până se evaporă alcoolul. Adaugă orzul, amestecă-l cu restul ingredientelor și toarnă supa.
  • 2. Lasă mâncarea să fiarbă 45 de minute, amestecând la răstimpuri, până ce supa a fost absorbită, iar orzul s-a înmuiat. Adaugă o cantitate mică de supă în plus, în timpul procesului de preparare, dacă prima se evaporă prea repede. Stinge focul și adaugă mascarpone, jumătate din cantitatea de parmezan și tot pătrunjelul, amestecând încontinuu, apoi asezonează. Distribuie pe farfurii cu ajutorul unei linguri și presară deasupra restul de parmezan.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu