do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

joi, 8 august 2013

Omletă cu Brie și bacon cu salată de vară

 

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline
200g de bacon afumat
6 ouă, bătute ușor
1 legătură mică de chives, tocată
100g de brânză Brie, feliată
1 linguriță oțet de vin roșu
1 linguriță de muștar Dijon
1 castravete, tăiat pe jumătate, fără semințe și feliat pe diagonală
200g de ridichi, tăiate în sferturi

Mod de preparare

  • 1. Se încinge o linguriță de ulei într-o tigaie mică. Se adaugă baconul și se prăjește până devine crocant și auriu. Apoi se scoate și se așază pe un prosop de hârtie.
  • 2. Se încing două lingurițe de ulei într-o tigaie nonaderentă. Se amestecă ouăle cu baconul, chives și puțin piper negru măcinat. Se pune totul în tigaia încinsă și se gătește la foc mediu, până se încheagă puțin, apoi se adaugă brânza Brie deasupra. Se lasă pe foc până când omleta devine aurie. Se scoate din tigaie și se taie în felii înainte de servire.
  • 3. Între timp, se amestecă într-un bol uleiul de măsline rămas, oțetul, muștarul și se asezonează. Se pun în bol castravetele și ridichile, se amestecă și se servesc alături de feliile de omletă.
  • 4. V.N. per porție: 395 kilocalorii, 25g proteine, 31g grăsimi, 12g grăsimi saturate, 3g carbohidrați, 2g fibre, 3g zahăr, 2,2g sare
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu