do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

miercuri, 7 august 2013

Prăjitură de banane și curmale glazurată cu miere și nuci

 

Ingrediente

175g de unt topit, plus extra pentru uns
200g de făină, amestecată cu ½ lingură praf de copt
1 linguriță de scorțișoară măcinată
100g de zahăr muscovado
2 ouă mari, bătute
3 linguri de miere lichidă
2 banane foarte coapte (aproximativ 350g cu tot cu coajă)
100g de curmale, fără sâmburi, feliate fin
50g de nuci, mărunțite

PENTRU GLAZURĂ
2 linguri de miere lichidă
25g de unt
50g de nuci întregi, tăiate pe jumătate

Mod de preparare

  • 1. Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 4. Se unge cu unt și se tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă de tort. Se pun făina, scorțișoara, untul, zahărul, ouăle și mierea într-un bol și se mixează, până se formează un aluat ușor și pufos.
  • 2. Se pasează bananele. Se încorporează în aluat, împreună cu nucile și curmalele. Se răstoarnă compoziția în formă și se nivelează cu dosul unei linguri. Se dă la cuptor 40-50 de minute, până capătă o consistență fermă. Prăjitura este gata atunci când o scobitoare înfiptă în centru iese curată. Se lasă la răcit în formă timp de 15 minute, apoi se scoate și se așază pe un grătar de prăjituri.
  • 3. Pentru glazură, se topește untul împreună cu mierea, amestecând încontinuu. Se fierbe un minut, până se îngroașă puțin, apoi se ia de pe foc și se adaugă nucile. Se lasă la răcit până se îngroașă și devine opacă, apoi se toarnă peste prăjitură și se lasă să se întărească.
  • 4. V.N. per porție: 517 kilocalorii, 7g proteine, 31g grăsimi, 14g grăsimi saturate, 53g carbohidrați, 3g fibre, 35g zahăr, 0,7g sare
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu