do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

marți, 6 august 2013

Reteta Negresa

 



Tipul rețetei: Desert
Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 30 Minut(e)
Timpul de gatire: 30 Minut(e)
Dificultate: Usor

Ingrediente:

250g margarină
500g zahăr
5 linguri de cacao
1 cană lapte
4 ouă
200g făină
1 plic praf de copt
1 ciocolată cu lapte
migdale
Preparare:

Etapa 1 Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă peste margarină zahărul, laptele şi cantitatea de cacao (se poate pune chiar mai multă decât am pus eu, în funcţie de cât de amăruie vreţi să fie prăjitura). Se pune oala pe foc şi se lasă să fiarbă până când se topesc margarina şi zahărul. Din acest amestec, se pun de-o parte într-un castronel aproximativ 15 linguri, pentru ca veţi avea nevoie de o glazura delicioasă la final. Se lasă la răcit în timp ce pregătiţi restul de compoziţie.
Etapa 2 Se bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu praful de copt, iar apoi se incorporeaza in sosul caldut impreuna cu galbenusurile, amestecand in continuu cu un mixer.
Etapa 3 La final, incorporati albusurile, amestecand de jos in sus, pana obtineti un aluat omogen.
Etapa 4 Tapetati cu faina o tava de prajituri si coaceti negresa la 180 grade timp de aproximativ 30 de minute. Pentru a vedea daca este coapta, incercati-o cu o scobitoare; daca scobitoarea este curata, atunci o puteti scoate din cuptor.
Etapa 5 Pentru prepararea glazurii amestecati la foc mic sosul de ciocolată păstrat la început, cu jumătate de ciocolată cu lapte. Glazura este gata atunci cand ciocolata s-a topit complet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu