do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

marți, 6 august 2013

Plăcintă de cartofi copți cu pui, șuncă și praz

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline
400g piept de pui, tăiat în bucăți mici
140g de șuncă tăiată în felii groase, apoi tocate grosier
aproximativ 450g de cartofi copți rămași în frigider, cei mari tăiați pe jumătate
2 fire de praz, curățați și tăiați felii
1 lingură cu vârf de făină, plus extra pentru presărat
200ml de vin alb
400ml supă de pui
3 linguri cu vârf de smântână foarte grasă
375g de aluat pentru tartă
ou bătut, pentru uns

Mod de preparare

  • 1. Se încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie întinsă și se rumenește puiul cam 5 minute. Se răstoarnă într-o formă termorezistentă cu laturile de 22x28cm, apoi se presară în strat uniform șunca și cartofii copți. Se încinge uleiul rămas și se înmoaie prazul cam 5 minute, apoi se adaugă făina și se amestecă aproximativ 1 minut.
  • 2. Se toarnă vinul și supa în tigaie. Se aduce la punctul de fierbere și, amestecând continuu, se fierbe la foc iute până ajunge la consistența unui sos gros. Se ia de pe foc, se adaugă smântâna, sare și piper și se amestecă. Se toarnă peste umplutura de plăcintă și se lasă la răcit.
  • 3. Se întind aluatul și se taie o fâșie mică pentru decorații (după preferințe). Se întinde restul de aluat astfel încât să se acopere vasul și se așază peste umplutură. Se folosește o furculiță și se presează aluatul peste marginile vasului. Se face o găurică în mijloc, apoi se acoperă bine cu folie alimentară. Se congelează cel mult trei luni. Pentru cele mai bune rezultate, se decongelează la temperatura camerei opt ore.
  • 4. Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se unge plăcinta cu ou bătut (având grijă să nu se acopere gaura prin care se va elibera aburul). Se coace 30-40 de minute, până ce devine aurie și se pătrunde bine de căldură.
  • 5. V.N. per porție: 956 kilocalorii, 46g proteine, 82g carbohidrați, 50g grăsimi, 19g grăsimi saturate, 5g fibre, 6g zahăr, 2,31g sare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu