do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

miercuri, 7 august 2013

Plăcintă cu bacon și ouă

 

Ingrediente

1,25kg aluat de foitaj
puțină făină, pentru presărat pe suprafața de lucru
1 ou, bătut
1 lingură semințe de susan
PENTRU UMPLUTURĂ
1 lingură ulei de floarea-soarelui
12 felii groase de bacon afumat, tăiate în cubulețe
4 cepe, tăiate în cubulețe
½ linguriță de măciș (coajă de nucșoară) măcinat (îl găsești la magazinuldemirodenii.ro)
2 borcane a câte 300g de ardei întregi copți, în saramură
1 legătură mare de pătrunjel, tocată fin
10 ouă mari, cât mai proaspete

Mod de preparare

  • 1. Pentru a prepara umplutura, încinge uleiul într-o tigaie mare nonaderentă. Adaugă baconul, dă focul mic și prăjește-l încet pentru a topi o parte din grăsime, apoi dă din nou focul mai mare pentru a-l rumeni puțin. Folosind o spumieră, scoate-l pe o farfurie. Adaugă în tigaie cepele și măcișul și călește-le ușor în grăsimea lăsată de bacon, până se înmoaie, apoi pune tigaia deoparte, să se răcească.
  • 2. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei tăvi cu dimensiunile de 20x30cm, apoi adaugă 3 fâșii de aluat, lungi și groase, de-a latul tăvii – trebuie să fie suficient de lungi pentru a depăși marginile și a te ajuta astfel să ridici plăcinta la final. Pe o suprafață pe care ai presărat anterior făină, întinde 750g de aluat până capătă dimensiuni suficiente pentru a acoperi în întregime fundul și marginile tăvii. Așază-l în tavă.
  • 3. Încinge cuptorul la 200°C. Împrăștie cepele pe baza de aluat pentru plăcintă. Deschide fiecare ardei ca pe o carte, îndepărtează semințele, dacă există, apoi întinde-i peste cepe. Presară baconul, urmat de pătrunjel. Sparge deasupra ouăle, la distanță egală unul de celălalt, și asezonează.
  • 4. Întinde restul de aluat ca strat superior, înțeapă-l în câteva locuri și apasă marginile pentru a sigila plăcinta. Cu ajutorul unei pensule, unge-o cu oul bătut. Presară semințele de susan. Dă tava la cuptor 30-40 de minute, până când plăcinta devine crocantă și aurie. Las-o să se răcească la temperatura camerei, apoi ține-o la frigider cel mult o zi. Înainte de a o servi, readu-o la temperatura camerei.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu