do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

miercuri, 7 august 2013

Salată de pui cu tarhon și bacon

 

Ingrediente

2 felii de bacon mai slab, prăjite
100g de mazăre proaspătă sau decongelată
1 avocado mare, tăiat cubulețe
100g friptură de pui la cuptor, ruptă în bucăți
1 tulpină de țelină Apio, feliată subțire, cu frunzele puse deoparte
2 lingurițe de tarhon, tocat
5 cepe verzi, feliate subțire
PENTRU DRESSING
2 linguri ulei de măsline extravirgin
2 linguri de oțet balsamic sau oțet din vin alb
1 lingură de muștar Dijon
un praf de zahăr

Mod de preparare

  • 1. Încinge o tigaie nonaderentă la foc mediu spre mare, până devine extrem de fierbinte. Pune baconul în ea și rumenește-l. Scoate-l și lasă-l să se scurgă pe un șervet de hârtie până devine atât de crocant, încât poate fi fărâmițat ușor.
  • 2. Pentru dressing, amestecă toate ingredientele într-un bol cu un praf de sare. Opărește mazărea 30 de secunde în apă sărată clocotindă. Strecoar-o și trece-o printr-un jet de apă rece timp de câteva minute. 3 Într-un bol mare, pune avocado, puiul, feliile și frunzele de țelină, tarhonul, ceapa verde, mazărea și baconul. Toarnă dressingul peste salată și amestecă ușor.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu