do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

miercuri, 7 august 2013

Plăcintă de vită și mazăre mentolată

Ingrediente

1 ceapă, tocată
350g de morcovi, tocați
3 tulpini de țelină Apio, tocate
1 lingură ulei de măsline
500g carne slabă de vită, tocată
2 linguri pastă de tomate
1 lingură de sos Worcestershire
350ml supă de vită
1 ou, bătut ușor
375g aluat de foitaj, tăiat în patru sau lăsat întreg, în funcție de dimensiunea vasului folosit
350g de mazăre proaspătă sau congelată
1 mână de mentă, tocată

Mod de preparare

  • 1. Se sotează ceapa, morcovii și țelina în uleiul încins, într-o tigaie mare, până se înmoaie. Se adaugă carnea tocată, se mărește temperatura și se lasă pe foc încă cinci minute, până când se rumenește. Se toarnă pasta de roșii, sosul Worcestershire și supa de vită. Se fierb 5 minute până când se îngroașă puțin. Se lasă la răcit 10 minute.
  • 2. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se așază compoziția cu ajutorul unei linguri în patru vase mici pentru plăcinte sau într-un vas mare. Se ung cu ou marginile vaselor, se așază aluatul de plăcintă și se taie potrivit marginilor. Se presează cu ajutorul unei furculițe și se unge aluatul cu restul de ou. Se face o mică scobitură în mijlocul plăcintei și se coace 25-30 de minute, până când aluatul este auriu și umflat.
  • 3. Între timp, se fierbe mazărea în apă clocotită, apoi se scurge și se pasează împreună cu menta. Se servesc plăcintele cu garnitura de mazăre alături.
  • 4. V.N. per porție: 731 kilocalorii, 10g proteine, 39g grăsimi, 17g grăsimi saturate, 51g carbohidrați, 8g fibre, 14g zahăr, 1,6g sare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu