do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

marți, 6 august 2013

Pui în crustă condimentată și salată asiatică

Ingrediente

4 piepți de pui dezosați și fără piele
2 linguri ulei de susan
câte 1 linguriță fulgi de chilli, semințe de chimion și piper Sichuan 
(se găsește la raionul de produse internaționale din supermarketuri)
3 linguri de zahăr brun
3 linguri sos de soia
zeama de la 1 lămâie, plus felii de lămâie pentru servire
½ varză mică, feliată fin
1 ceapă roșie, feliată
1 ardei chilli, fără semințe și tocat 
1 legătură mică de coriandru, pentru servire
sare

Mod de preparare

  • 1. Se crestează fiecare piept de pui pe lungime (fără a tăia complet) și se deschide ca o carte. Se acoperă cu folie alimentară și se aplatizează cu sucitorul sau cu bătătorul de șnițele. Apoi se stropește carnea cu două lingurițe de ulei de susan.
  • 2. Se zdrobesc în mojar fulgii de chilli, semințele de chimion și piperul, dar amestecul nu trebuie să fie foarte fin. Se asezonează carnea de pui cu sare și amestecul de condimente și se lasă la frigider.
  • 3. Într-un bol, se amestecă restul de ulei de susan, sosul de soia și zeama de lămâie. Se pun varza, ceapa și ardeiul chilli într-un bol mai mare. Se toarnă peste ele jumătate din cantitatea de dressing și se amestecă bine. Dressingul rămas se folosește ca sos pentru înmuiat bucățile de pui.
  • 4. Se încing cuptorul pe funcția grill. Se așază puiul într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu și se dă sub grill trei-patru minute pe fiecare parte, până se pătrunde. Se servește alături de salată, felii de lămâie, coriandru presărat și boluri mici cu sos.
  • 5. V.N. per porție: 280 kilocalorii, 33g proteine, 7g grăsimi, 1g grăsimi saturate, 22g carbohidrați, 3g fibre, 22g zahăr, 2,3g sare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu