do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

marți, 6 august 2013

Pui crocant cu parmezan

Ingrediente

1 albuș
5 linguri de parmezan
4 piepți de pui, fără piele și dezosați
400g de cartofi, tăiați cuburi
140g de mazăre congelată
frunze de spanac
1 lingură oțet de vin alb
2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

  • 1. Se încinge grillul la treapta de mijloc și se tapetează o tavă cu folie de aluminiu. Se bate albușul cu un pic de sare și de piper. Se dă parmezanul pe răzătoarea mică. Se dau piepții de pui mai întâi prin albuș, apoi prin parmezan. Se coc sub grill 10-12 minute și se întorc o singură dată pe partea cealaltă, până prind o culoare maronie.
  • 2. Între timp, se fierb cartofii 10 minute și se adaugă mazărea congelată în ultimele 3 minute. Se scurg. Se amestecă cu frunzele de spanac, oțetul, uleiul de măsline și se asezonează. Se împarte amestecul pe patru farfurii, apoi se servește cu puiul.
  • 3. V.N. PER PORȚIE: 339 kilocalorii, 42g proteine, 11g grăsimi, 3g grăsimi saturate, 20g carbohidrați, 3g fibre, 3g zahăr, 0,53g sare
  • 4. Poți înlocui parmezanul cu brânză de oaie maturată (de Horezu) sau cu brânză pentru paste (se găsește la pungă, gata rasă; nu-i rea deloc și, în plus, te poți mândri că susții brandurile românești).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu