do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

marți, 6 august 2013

Fondante cu ciocolată și arahide, cu firimituri de ciocolată și cireșe

Ingrediente

50g de unt moale, plus unt topit pentru uns tava
pudră de cacao, pentru presărat deasupra
85g unt de arahide 
175g de zahăr
1 linguriță extract de vanilie
4 ouă mari
85g de făină
300g de ciocolată neagră, ruptă în bucăți și topită
1 borcan mare compot de cireșe 
6 cupe înghețată de vanilie, pentru servit
6 cireșe cu codiță, pentru servit
PENTRU FIRIMITURI
1 chec de ciocolată gata preparat (fără glazură), de aproximativ 250g

Mod de preparare

  • 1. Prepară întâi firimiturile. Încinge cuptorul la 180°C. Taie în felii subțiri checul de ciocolată și așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptor 30 minute, întorcând feliile de chec pe cealaltă parte la jumătatea timpului de coacere, până devin crocante la suprafață. Răstoarnă-le în robotul de bucătărie și fărâmițează-le până încep să semene cu pesmetul. Se pot păstra până la o săptămână într-un vas închis etanș.
  • 2. Pregătește fondantele începând prin a unge 6 forme de brioșe individuale cu unt topit. Lasă-le să se răcească 1 minut, apoi unge-le din nou. Pune o lingură de cacao într-una și scutur-o pentru a tapeta tot interiorul, apoi răstoarnă restul în următoarea formă și bate fundul celei dintâi pentru a înlătura cantitatea în exces. Procedează la fel cu toate formele.
  • 3. Amestecă untul moale, untul de arahide, zahărul și vanilia până obții un amestec cremos, apoi încorporează ouăle, urmate de făină. Amestecând încontinuu, adaugă ciocolata topită și împarte compoziția în formele de brioșe. Lasă-le la rece până la 24 de ore.
  • 4. Pentru a le servi, încinge cuptorul la 200°C. Coace fondantele 10-12 minute – suprafața trebuie să se întărească, dar când împungi miezul cu o scobitoare, trebuie să-l simți moale. Așază o cantitate mică de firimituri pe fiecare farfurie și pune deasupra câte o cireașă; ca alternativă, poți așeza pământul într-o găletușă sau într-un mic ghiveci. Adaugă o lingură de compot de cireșe pe fiecare farfurie și pune deasupra o cupă de înghețată de vanilie. La final, răstoarnă cu grijă fondantele de ciocolată – ar trebui să iasă ușor din forme. Servește desertul imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu