do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

joi, 8 august 2013

Ouă cu legume în stil turcesc (Menemen)

 

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline
2 cepe, feliate
1 ardei gras roșu sau verde, tăiat pe jumătate, curățat de cotor și feliat
1-2 ardei iuți, fără semințe și feliați
400g de roșii
1-2 lingurițe de zahăr
4 ouă
1 legătură mică de pătrunjel, tocat grosier
6 linguri de iaurt gras
2 căței de usturoi, zdrobiți

Mod de preparare

  • 1. Se încinge uleiul într-o tigaie cu fundul gros. Se sotează ceapa, ardeii și roșiile, amestecând încontinuu, până se înmoaie, apoi se adaugă zahărul amestecând bine. Se lasă pe foc până când lichidul scade și apoi se asezonează.
  • 2. Cu ajutorul unei linguri de lemn, se formează patru adâncituri în amestecul de roșii. În fiecare din aceste adâncituri se pune câte un ou. Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă pe foc mic până când ouăle se încheagă complet.
  • 3. Se amestecă bine iaurtul cu usturoiul și se asezonează. Menemen se servește cu pătrunjel proaspăt presărat pe deasupra și cu iaurtul aromat cu usturoi.
  • 4. V.N. per porție: 222 kilocalorii, 12g proteine, 15g grăsimi, 4g grăsimi saturate, 15g carbohidrați, 3g fibre, 9g zahăr, 0,39g sare
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu