do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

miercuri, 7 august 2013

Fajita de vită

Ingrediente

4 cotlete de vită, fără os, aproximativ 250g fiecare
8 lipii tortilla, plus garniturile prezentate, pentru servire
150ml de smântână

PENTRU MARINATĂ
zeama de la 6 limes
2 linguri ulei de măsline
4 căței de usturoi, zdrobiți
2 lingurițe de oregano uscat
4 lingurițe de chimion măcinat
2 lingurițe de piper negru măcinat
1 legătură mică de coriandru, tocat fin

Mod de preparare

  • 1. Se amestecă ingredientele pentru marinadă într-un bol. Se adaugă carnea de vită și se lasă la marinat peste noapte sau cel puțin o oră, la frigider.
  • 2. Se încinge grătarul și se frig bucățile de carne trei minute pe fiecare parte (dacă îți plac să fie în sânge) sau mai mult. Se lasă să se odihnească cinci minute, apoi se taie în fâșii groase.
  • 3. Pentru fajitas, se încălzesc lipiile tortilla pe grătar. Apoi se ung cu sosul de fasole neagră, se pun câteva bucăți de carne, legume sotate, salată mexicană, guacamole și puțină smântână. Se rulează și se servesc alături de un pahar de Michelada.
  • 4. V.N. per porție: 543 kilocalorii, 54g proteine, 35g grăsimi, 16g grăsimi saturate, 3g carbohidrați, 0g fibre, 2g zahăr, 0,3g sare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu