do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

miercuri, 7 august 2013

Pastilla cu confit de rață

 

Ingrediente

puțină grăsime de la confit (vezi mai jos)
1 ceapă, tocată mărunt
1 baton de scorțișoară
1 mână fire de pătrunjel, coriandru și cimbru, legate împreună, plus 1 mână de pătrunjel și coriandru, tocate
4 pulpe confit de rață, șterse de grăsimea în exces (intră pe goodfood.ro pentru a afla rețeta)
3 ouă, plus 2 gălbenușuri
2 linguri de zahăr pudră
1 lingură de scorțișoară măcinată
50g de migdale măcinate
50g de unt, topit
200g foi de placintă

Mod de preparare

  • 1. Încinge o cratiță mare din fontă și adaugă grăsimea. Călește ușor ceapa 5 minute, până se înmoaie. Adaugă batonul de scorțișoară, firele de ierburi legate și rața. Agită bine cratița.
  • 2. Adaugă suficientă apă pentru a acoperi carnea. Adu la punctul de fierbere, acoperă cratița cu un capac și las-o pe foc 20 minute. Scoate pulpele pe o farfurie și aruncă ierburile și batonul de scorțișoară. Dă din nou lichidul în clocot și lasă-l să fiarbă până scade la jumătate. Bate ouăle cu gălbenușurile, apoi cu jumătate din cantitățile de zahăr pudră și de scorțișoară măcinată. Ia cratița de pe foc, adaugă compoziția de ou și amestecă energic pentru a împiedica prinderea de pereții recipientului. Pune-o din nou pe foc, la cea mai mică intensitate posibilă, și continuă să amesteci, până sosul se îngroașă și capătă consistența unei creme. Ai grijă să nu lași sosul prea mult pe foc pentru că există riscul să se taie. Încorporează migdalele și lasă totul să se răcească.
  • 3. Rupe în bucăți carnea de rață, aruncând pielea și oasele. Pune-o în sos, adaugă pătrunjelul și coriandrul tocate și asezonează din abundență.
  • 4. Încinge cuptorul la 200°C. Unge cu unt topit o formă de tort cu diametrul de 23cm și bază detașabilă. Așază foile de plăcintă în formă, ungându-le pe fiecare cu puțin unt topit. Foile de plăcintă trebuie să depășească suficient marginile tăvii pentru a putea împături în ele umplutura de carne. Pune umplutura, împăturește foile și unge suprafața cu unt. Dă tava la cuptor 30 de minute, până când exteriorul devine auriu, iar miezul este copt. Scoate plăcinta din cuptor și las-o să se răcească puțin înainte de a o așeza pe un platou. Înainte de a servi, presară deasupra zahărul pudră și scorțișoara rămase.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu