do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

miercuri, 7 august 2013

Friptură de vită cu sos chimichurri

Ingrediente

1 legătură mică de pătrunjel, tocat grosier
½ linguriță de oregano, proaspăt sau uscat
2 căței de usturoi
1 șalotă, tocată
½ linguriță fulgi de chilli
2 ½ linguri ulei de măsline
zeama de la ½ lămâie
2 lingurițe oțet de vin roșu
2 antricoate de vită de 125g
cartofi prăjiți și salată, pentru servit

Mod de preparare

  • 1. Pentru chimichurri, se mixează într-un robot de bucătărie pătrunjelul, oregano, usturoiul, șalota și fulgii de chilli sau se toacă fin de mână. Se adaugă două linguri de ulei de măsline, zeama de lămâie, oțetul și se asezonează. Se amestecă bine cu ajutorul robotului.
  • 2. Se folosește uleiul rămas pentru a unge bucățile de carne. Se asezonează puțin și se pun pe o tigaie-grătar sau o tigaie încinsă. Se frig două-trei minute pe fiecare parte sau până sunt făcute cum îți plac. Se lasă deoparte câteva minute, apoi se servesc cu sosul aromat, alături de cartofi prăjiți și salată.
  • 3. V.N. per porție: 303 kilocalorii, 30g proteine, 20g grăsimi, 5g grăsimi saturate, 1g carbohidrați, 1g fibre, 1g zahăr, 0,3g sare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu