do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

miercuri, 7 august 2013

Salată de vinete și brânză de capră cu dressing de ardei iute și mentă

 

Ingrediente

2 vinete
1 lingură ulei de măsline extravirgin
2 bucăți de lipie sau pită
175g de roșii cherry, tăiate în jumătate sau în sferturi
4 mâini mari de salată
2 șalote, feliate subțire
50g brânză maturată de capră
PENTRU DRESSINGUL DE ARDEI IUTE CU MENTĂ
3 linguri de oțet balsamic
2 linguri ulei de măsline extravirgin
1 mână mare frunze de mentă, tocate fin
1 ardei iute roșu, curățat de semințe și tocat mărunt
1 șalotă, tocată fin

Mod de preparare

  • 1. Încinge cuptorul la 200°C. Taie vinetele în cuburi de 3cm. Stropește-le cu ulei de măsline și asezonează-le. Aranjează-le într-o tavă și dă-le la cuptor 25 minute sau până se rumenesc.
  • 2. Rupe pâinea în bucăți. Așază-le într-o altă tavă. Când vinetele sunt aproape făcute, dă la cuptor și tava cu pâine, lăsând-o 8 minute.
  • 3. Pentru dressing, amestecă toate ingredientele într-un bol mic, cu sare și piper. Toarnă o treime din dressing peste vinete și păstrează restul pentru a-l turna peste salată. Așază roșiile, frunzele de salată, șalotele, vinetele și bucățile crocante de pâine pe un platou mare. Stropește totul cu dressingul pus deoparte și presară deasupra brânza de capră.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu