Ingrediente
Blat:-125 g margarina
-2 linguri zahar
-1/2 lingurita sare
-1 ou
-o lingurita coaja de lamaie
-o lingurita coaja de portocala
-1/2 lingurita bicarbonat
-o lingura zeama de lamaie
Umplutura:
-mere
-caise
-2-3 linguri zahar
-2-3 linguri amidon
-o cana apa rece
Mod de preparare
- 1. Se amesteca untul cu zaharul, sarea, si oul.
- 2. Se adauga coaja de lamaie/portocala, bicarbonatul si zeama de lamaie.
- 3. Se adauga faina, si se formeaza un aluat pe care il lasam invelit in folie de plastic la rece o ora.
- 4. Taiem fructele cubulete si le punem la foc impreuna cu zaharul .
- 5. Lasam pe foc pana se topeste zaharul iar fructele isi lasa zeama.
- 6. Adaugam amidonul amestecat cu apa rece, si mai lasam pe foc pana se ingroasa compozia.
- 7. Intindem aluatul, il punem in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si il lasam la cuptor (treapta 2-3) 5 minute.
- 8. Scoatem tava si adaugam compozitia de fructe; mai lasam 30 minute.
- 9. La sfarsit putem presara zahar pudra si scortisoara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu