Ingrediente
4 cartofi medii (aproximativ 600g), tăiaţi în felii subţiri1 căţel de usturoi, tocat fin
8 ouă, bătute uşor
1 lingură ulei de măsline
100g rulou brânză de capră, feliat
3 linguri de pesto
1 mână de rucola
salată de roşii şi busuioc, pentru servit (opţional)
Mod de preparare
- 1. Se fierb cartofii în apă sărată timp de cinci minute, până se înmoaie. Între timp, se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se amestecă usturoiul cu ouăle, se asezonează, apoi se adaugă cartofii scurşi.
- 2. Se încinge uleiul într-o tigaie care poate fi dată şi la cuptor. Se adaugă amestecul de ouă şi cartofi. Se ţine pe foc mic cinci minute sau până s-a închegat frittata în proporţie de două treimi. Apoi se dă la cuptor, până se coace complet.
- 3. Se aranjează brânza de capră pe marginea frittatei şi se stropeşte cu pesto. Se adaugă rucola şi se serveşte cu salată de roşii şi busuioc, după preferinţe.
- 4. V.N per porţie: 426 kilocalorii, 23g proteine, 26g grăsimi, 8g grăsimi saturate, 25g carbohidraţi, 2g fibre, 1g zahăr, 0,9g sare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu