Ingrediente
1 lingură lapte fierbinte3 flori muşeţel
1 ou
ulei de măsline
2 căţei de usturoi
1/2 ceapă roșie, tocată julienne
1 bucată mică de ghimbir, ras
2 ciuperci Shiitake
2 frunze varză chinezească, tăiată fâşii
100 grame tăiţei Long Life
1 lingură sos de soia light
fulgi de chili
sare
Mod de preparare
- 1. Se amestecă laptele cu florile de mușețel și se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară laptele și se aruncă florile.
- 2. Oul se bate cu puțină sare și laptele. Se adaugă într-o tigaie cu ulei fierbinte și se întinde uniform. Se gătește până când suprafața este fermă și și-a pierdut din luciu. Se rulează în tigaie pornind de la unul dintre capete. Se scoate pe o farfurie. După ce s-a răcit puțin, se taie felii.
- 3. Ciupercile Shiitake se hidratează 20 de minute în apă fierbinte. Se scurg, se îndepărtează piciorușul și se taie felii.
- 4. Tăițeii se fierb în 350 ml apă cu sare 1 minut. Se scurg și se păstrează la cald.
- 5. Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline.
- 6. Se adaugă usturoiul, ceapa și ghimbirul. Se sotează 1 minut.
- 7. Se adaugă ciupercile și varza. Se gătesc 3 minute.
- 8. Se adaugă tăițeii și sosul de soia. Se mai lasă pe foc 3 minute, amestecând până la omogenizare.
- 9. Se așează tăițeii în farfurie, se presară fulgi de chili peste și se așează și omleta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu