Ingrediente
4 piepți mici de pui
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 lingură de boia
zeama de la 1 lămâie
2 linguri ulei de măsline
2 știuleți de porumb
4 inimi de salată, tăiate
pe lungime în sferturi
½ castravete, tocat cubulețe
Mod de preparare
- 1. Se taie piepții de pui pe lungime în jumătăți astfel încât să rămână opt bucăți. Se amestecă usturoiul cu boiaua, zeama de lămâie și o lingură de ulei. Apoi se toarnă peste carnea de pui și se asezonează. Se lasă la marinat cel puțin 15 minute.
- 2. Se încinge o tigaie-grătar și se unge cu jumătate din cantitatea de ulei rămasă. Se frige puiul trei-patru minute pe fiecare parte, până se pătrunde. Se unge tigaia cu restul de ulei și se frig știuleții de porumb, timp de cinci minute, întorcându-i de câteva ori pentru a se coace uniform. Apoi se taie boabele de pe știulete cu un cuțit.
- 3. Se amestecă salata și castravetele cu porumbul și cu puiul. Se stropește totul cu dressingul preferat și se servește.
- 4. V.N. per porție: 236 kilocalorii, 28g proteine, 8g grăsimi, 1g grăsimi saturate, 12g carbohidrați, 3g fibre, 4g zahăr, 0,2g sare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu