Ingrediente
250g vrăbioară de vită (mânzat)
1 lingură de sos Worcestershire
ulei de măsline pentru uns
6 tulpini de țelină Apio, feliate fin (se păstrează frunzele)
200g de roșii de mai multe feluri (rotunde, prunișoare, cherry și cherry galbene)
PENTRU DRESSING
1 lingură de sos Worcestershire
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță pastă de hrean
1 linguriță oțet de vin roșu
1 linguriță pastă de tomate
Mod de preparare
- 1. Se stropește carnea de vită cu sosul Worcestershire, apoi cu ulei și se asezonează. Se lasă la marinat.
- 2. Se amestecă într-un bol ingredientele pentru salată. Se împart cantitățile de țelină Apio și roșii pe două farfurii. Se încinge un grătar și se frige carnea două-trei minute pe fiecare parte (depinde de cât de groasă este bucata de carne). Se ia de pe foc și se lasă la odihnit, acoperită cu folie de aluminiu, timp de cinci minute.
- 3. Se feliază friptura în fâșii subțiri și se adaugă peste salată. Se servește cu dressingul și cu frunzele de țelină Apio presărate.
- 4. V.N. per porție: 305 kilocalorii, 30g proteine, 18g grăsimi, 6g grăsimi saturate, 6g carbohidrați, 3g fibre, 6g zahăr, 0,8g sare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu