-
Ingrediente
pentru crusta:
180 de grame de faina
75 de grame de unt rece
1 ou
150 de grame de zahar
1 lingurita mica praf de copt
pentru umplutura:
500 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie
600 de grame de smantana cu minimum 20 % grasime
200 de grame de zahar
fructele voastre preferate din compot - piersici, caise, mandarine, ananas, sau fructe congelate (visine, fructe de padure) - eu am folosit un compot de 720 ml de caise home-made, si nu ar fi stricat sa fi avut chiar mai
multe fructe
250 ml zeama din compot
1 plic de tort-jelee -
Mod de preparare
Pentru aluatul de crusta, amestecati faina cu praful de copt si cu zaharul. Untul rece il taiati in aceasta masa (eu am folosit rola de taiat paste) pana cand amestecul asemanator nisipului.
Adaugati oul si framantati foarte putin. Acoperiti cu o folie si dati la frigider pentru o ora.
Taierea untului in ingredientele uscate serveste la obtinerea unui aluat mult mai nisipos, de o calitate mult mai fina decat ar fi fost framantand, simplu, toate ingredientele, cu toate ca aluatul obtinut este mai greu de lucrat, atunci cand se intinde in forma si va trebui, eventual, sa va ajutati de foarte putina faina.
Dupa o ora, aluatul se intinde, prin presare, intr-o forma de tort cu inel detasabil, tinand cont ca marginile superioare sa fie cat mai regulate, si se da din nou la frigider.
375 de ml de lapte se pun la fiert. Restul de 125 de ml se amesteca cu praful de budinca si zaharul si se adauga in laptele fierbinte, amestecand continuu. Se fierbe o budinca groasa. In budinca se amesteca toata smantana pana la perfecta omogenizare.
Se aseaza deasupra fructele, si se da la cuptorul preincins la 175 de grade, pentru o ora.
Placinta cu fructe si crema de vanilie se lasa sa se raceasca, apoi se prepara jeleul din plicul de tort-jelee si zeama de compot. Se aseaza peste tarta si se da la rece. Dupa preferinte, se poate orna tarta inainte de servire, eu am presarat doar zahar praf
miercuri, 31 iulie 2013
Placinta cu fructe si crema de vanilie / Cheesecake with fruit and vanilla cream
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu